Jdi na obsah Jdi na menu

18.-19.9. Vyplouváme

...jezdilo na loďkách a dostali jsme dopis od mořeplavce Francise Drakea. V dopise byla nápověda,,kde hledat mapu k pokladu...

První výprava v letošním školním roce se konala od 18. do 19. září.

p9090384.jpgSraz jsme měli v 9 hodin v Přerově u majáku.
Výpravu pro nás připravila Miška,Maki,Evik a Mirka.
Dále přišli: Honzík,Jirka,Nela,Seglinka,Zíza,Mišák,Radim a já. Honza přijel autem, do kterého naložil naše batohy ,odvezl je do klubovny a mi se mohli pustit do první hry. Měli jsme zavázané oči (protože v podpalubí je tma),drželi jsme se lana a holky nás vedly kolem majáku,přes Michalov do Biosu. Tady jsme hráli další hru, něco na způsob šachů, jenom figury byly jiné (např. kapitán,kormidelník,kosmem,plavčík,umývač podlahy,kurděje). Po této hře následovala cesta k laguně, kde se jezdilo na loďkách a dostali jsme dopis od mořeplavce Francise Drakea. V dopise byla nápověda,,kde hledat mapu k pokladu. Chodili jsme po Přerově a hledali na různých cedulích písmena,která nám nakonec daly šifru. Ta nás opět zavedla k laguně. Na laguně jsme u lodě objevili ukrytou láhev s mapou pokladu. Každý posel musel ještě oběhnout lagunu a už jsme se mohli vydat hledat ukrytý poklad. Mapa nás dovedla k Žebračce, kde jsme poklad opravdu našli. Byla to láhev kyselých okurek. (lék na kurděje). Na těch jsme si v klubovně pochutnali.
V areálu Biosu jsme ještě ověřili naši šikovnost při přecházení spadlého stromu přes vodu. Nikdo naštěstí do vody nespadl. Na večeři se opékaly špekáčky. Po dobrém jídle se v klubovně hrály hry (Mistr slova, Citadela). Hrálo se do pozdních hodin.
V neděli, po probuzení jsme se pustili do hraní Carcasone. Vydrželo nám to skoro až do poledne. To už jsme se ale museli pomalu rozejít domů.
Na další výpravu se všichni těšíme, snad nás ale tentokrát přijde mnohem víc.
 
 Šárka

Odkaz na fotoalbum:

http://zalesacka10.rajce.idnes.cz/Vyplouvame_18.-19.9.2010/

 

Kontakt

Zálesácká 10 Přerov z.s.

Bezručova 12
Přerov
750 02

+420 604 508 081

honzas.z10@seznam.cz

Statistiky

Online: 1
Celkem: 181727
Měsíc: 2363
Den: 72